Dr. Brown’s

Dr. Brown’s – de nr. 1 fles bij Speciaal voor baby & Peuter in Delft

Het anti-koliek ventielsysteem van Dr. Brown’s helpt bij het verminderen van buikkrampjes, reflux, spugen, boeren en winden. Bovendien draagt het bij aan het behoud van voedingsstoffen. Dit zorgt voor een betere spijsvertering en zodoende voor een betere nachtrust. Klinische onderzoeken onderbouwen de werking van dit ventielsysteem.

De combinatie van fles, speen en ventielsysteem zorgt voor comfortabel voeden.

 

 

De voordelen van Dr. Brown’s

 • Helpt voedproblemen verminderen

De flessen van Dr. Brown’s helpen darmkrampjes, reflux, overgeven, boertjes en winderigheid te verminderen. Uit ervaring blijkt dat veel ouders de voorkeur geven aan deze flessen omdat ze voedproblemen helpen verlichten. Op deze manier wordt voeden een plezierige ervaring, zowel voor ouders als voor hun baby.

 • Essentiële voedingsstoffen blijven behouden

Vitamine C, A en E zijn buitengewoon belangrijk voor de gezondheid en groei van je kindje. Het ventielsysteem van
Dr. Brown’s vermindert luchtbelletjes en zorgt ervoor dat belangrijke voedingstoffen niet oxideren (‘vervliegen’). Dit is belangrijk omdat vitaminen en vetten snel hun voedingswaarde kunnen verliezen.

 • Vacuümvrij voeden draagt bij aan een goede spijsvertering
Een goede spijsvertering is essentieel voor baby’s, vooral voor pasgeborenen. Het ventielsysteem voorkomt negatieve druk die vaak ontstaat door een vacuüm. Hierdoor kan de baby naar eigen behoefte drinken.
 • Fles met volledige ontluchting
Dankzij het ventielsysteem ontstaat er positieve druk, die vergelijkbaar is met het geven van borstvoeding. Hard zuigen is niet nodig, de speen ‘stimuleren’ is voldoende. Daardoor drinkt je baby heel natuurlijk en op zijn gemak – en dat is extra fijn voor wie afwisselend borst- en flesvoeding geeft.
 • Het interne ventielsysteem en de siliconenspeen werken samen
Het ontwerp van het ventielsysteem met bijbehorende speen voorziet in een consistente en gecontroleerde doorstroming van de voeding, zodat de baby in zijn eigen tempo kan drinken.

Hoe werkt het?

Het unieke gepatenteerde ventielsysteem: dat is wat Dr. Brown’s onderscheidt van andere babyflessen. De werking ervan is wetenschappelijk aangetoond, maar wat doet deze fles precies?

 • Het ventielsysteem voorkomt vacuümvorming en luchtbelletjes (die je wel vaak ziet in andere flessen). Lucht gaat naar binnen via de speenring, maar komt niet in de voeding terecht.
 • De lucht wordt via het speciale ventielsysteem naar de ruimte boven de voeding geleid. Essentiële voedingsstoffen blijven hierdoor behouden.
 • Het ventielsysteem voorkomt het ontstaan van negatief vacuüm, luchtbelletjes in de voeding en vacuüm zuigen van de speen.
 • De voeding druppelt uit de fles. De positieve druk die dankzij het ventielsysteem ontstaat, is vergelijkbaar met het geven van borstvoeding.

 

Smalle- of brede fles?

Wij hebben van Dr. Brown’s de standaard flessen en de brede halsflessen in ons assortiment opgenomen. Ook hebben we alle maten spenen op voorraad:

De Dr. Brown’s Natural Flow Options+ standaard halsfles heeft een smalle speen. Deze speen wordt makkelijk geaccepteerd, ook door heel jonge baby’s.

De Dr. Brown’s Natural Flow Options+ brede halsfles heeft een innovatieve borstvormige speen. Het vergemakkelijkt de overgang van borst naar fles en vice versa. Op deze manier wordt voeden een plezierige ervaring, zowel voor jou als voor je kindje. De zachte siliconen speen is speciaal ontworpen om eenzelfde gelijkmatige natuurlijke doorstroming te bieden als bij borstvoeding.
Je keuze kan ook bepaald worden door wat je zelf prettiger vindt vasthouden.

 

Welke speen kies ik?

Dr. Brown’s heeft voor zowel de standaard als de brede flessen diverse soorten spenen. Het verschil zit in de snelheid waarmee de voeding doorstroomt.
Fase 2 vloeit sneller door dan fase 1, fase 3 sneller dan fase 2, etc. In de tabel zie je precies welke speen geschikt is voor jouw kindje.
De genoemde leeftijden zijn gemiddelden: elke baby drinkt op zijn eigen manier, met zijn eigen snelheid.

 

 • Prematuurspeen:  Speciaal voor premature baby’s
 • Fase 1:                         Voor pasgeborenen
 • Fase 2:                         Vanaf 3 maanden
 • Fase 3:                         Vanaf 6 maanden
 • Fase 4:                         Vanaf ca. 9 maanden. Voor dikkere vloeistoffen. (johannesbroodpitmeel)  Ook geschikt voor gulzige eters
 • Y-cut:                          Vanaf ca. 9 maanden. Voor dikkere vloeistoffen. Snelste doorstroming
 • Sippy Spout:             Vanaf ca 6 maanden. Maak van je fles een handige tuitfles

 

 

Uitgebreide Collectie

De collectie van Dr. Browns wordt steeds uitgebreider. Voor veel artikelen kan je bij ons terecht.