Swaddle Meyco – inbaker slaapzakje

Inbakeren – de oplossing – waar veel kindjes (en ouders) baat bij hebben!

Soms kan je kindje maar moeilijk rust vinden. Dit zou kunnen komen door bijvoorbeeld een teveel aan prikkels, onrustige bewegingen met de armpjes en/of krampjes. En ook baby’s die geboren zijn na een zware- of juist snelle bevalling hebben soms moeite om rustig te slapen.

Door meer te huilen, raakt je kindje  nog meer vermoeid en kan er steeds minder regelmaat komen in het slapen, en daardoor ook in het drinken.
Behalve voor je kindje, is dit ook heel naar voor jezelf- en leidt het ook bij jou tot een tekort aan nachtrust en geeft het onzekerheid.

 

Inbakeren kan helpen bij kindjes die:

  • moeite hebben om zelf in slaap te vallen
  • alleen maar hazenslaapjes doen
  • snel overprikkeld zijn
  • veel huilen zonder aanwijsbare oorzaak

 

Met als resultaat:

  • geeft rust (bij je kindje- en daardoor ook bij jou)
  • je kindje zal meer gaan slapen en minder huilen
  • uitgeruste baby’s drinken rustiger en effectiever

 

De Swaddle Meyco is een veel gebruikt inbaker slaapzakje. En dat is niet zo gek, want dit systeem is zeer eenvoudig in gebruik-  en bovendien heel voordelig in aanschaf!

 

Met de SwaddleMeyco inbakerdoek, is je kindje eenvoudig in te bakeren en creëer je weer het veilige gevoel dat de baarmoeder ook gaf. Hierdoor kan je kindje zich makkelijker ontspannen. Als je kindje onrustig is of veel huilt is inbakeren een hulpmiddel om je baby sneller weer ontspannen en rustig te krijgen.

Als je te maken hebt met een onrustig kindje- of huilbaby is het belangrijk te weten of de onrust of het huilen geen medische oorzaak heeft. Raadpleeg dus altijd een verloskundige, kraamhulp of arts voor je begint met inbakeren.

De meeste kindjes hebben baat bij inbakeren tot ongeveer 3 à 4 maanden. Er zijn echter ook baby’s die langer baat hebben bij inbakeren. Het is wel belangrijk om op tijd te beginnen met het ontwennen van inbakeren. Vanaf het moment dat je kindje kan omrollen, meestal zo rond 6 à 7 maanden, moet je echt stoppen met inbakeren.

Prijs: Vanaf € 14.95

 

Hoe werkt inbakeren met de SwaddleMeyco

1.     Leg je baby zo neer in de SwaddleMeyco dat de schouders op gelijke hoogte zijn met de bovenkant van de inbakerdoek. De beentje worden in het voetenzakje geplaatst.

2.     Vouw de linker flap aangesloten om het lijfje en de armen van je kindje. Bevestig hierbij beide klittenband delen op elkaar.

3.     Vouw de rechter flap over de linker flap en bevestig de twee klittenbandsluitingen op het klittenband deel van de linker flap.

 

De flappen moeten strak worden vastgezet, maar je baby moet hierbij niet worden ingesnoerd. De armpjes van de baby kunnen bij het inbakeren het best gestrekt langs de zijkant van het lichaam liggen. Leg de baby tijdens het inbakeren altijd op de rug te slapen.